Дослідження зміни діелектричної властивості моторної оливи при експлуатації - Харахорін, Данило Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – процеси змінювання діелектричних властивостей моторних олив при експлуатації автобусів. Мета роботи – визначення оптимальних термінів служби моторної оливи шляхом вивчення її діелектричних властивостей, що дозволяє збільшити тривалість служби оливи. Методи дослідження – у процесі вивчення стану питання за темою дипломної роботи застосовувався метод аналізу. При проведенні лабораторних і експлуатаційних досліджень – експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ. Отримані результати оброблялись із використанням методів математичної статистики. В дипломній роботі виконано аналіз показників якості моторної оливи, електрофізичних показників, бракувальних показників, методів вимірювання діелектричної проникності моторних олив. Отримані результати зміни діелектричної проникності моторних олив при експлуатації автобусів.
Keywords: діелектрична проникність; якість оливи; бракувальні показники; експеримент; експлуатація; автобус