Створення порталу для керування процесом у автошколі з акцентом на покращення комунікації - Добаєв, Іван Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес автоматизації веб-додатку освітнього процесу в автошколі з метою оптимізації навчального процесу. Предметом дослідження є розробка і імплементація інструментів автоматизації управління навчанням на основі вебпорталу. Метою даної дипломної роботи є розробка вебпорталу для управління навчальним процесом в автошколі, який оптимізує взаємодію між студентами, викладачами та адміністрацією. Основні завданнями є: − Провести аналіз існуючих рішень для управління навчанням та визначити їхні недоліки. − Розробити структуру вебпорталу, включаючи функціональні вимоги та інтерфейсні рішення. − Реалізувати фронтенд (користувацький інтерфейс) та бекенд (серверну частину) системи. Протестувати функціональність порталу та оцінити його ефективність. Методи дослідження вклюають, аналіз наукової літератури та аналогічних платформ, проектування інтерфейсу за допомогою Figma, розробка фронтенду (React) та бекенду (Node.js), тестування функціоналу (юзабіліті, продуктивність, безпека). Запропонований вебпортал спростить управління навчальним процесом в автошколах, усуне недоліки традиційних методів і покращить якість освіти за рахунок сучасних цифрових рішень. Апробація порталу була здійснена шляхом тестування функціоналу серед студентів та викладачів, які надали позитивні відгуки щодо зручності інтерфейсу, швидкості доступу до матеріалів та ефективності комунікації. Отримані результати підтверджують доцільність впровадження розробленої системи у навчальний процес автошкіл.
Keywords: навчальний портал; автошкола; HTML; CSS; JAVASCRIPT; React