Спосіб перетворення кінетичної енергії від натискання в електричну з використанням трикутної енергогенеруючої плитки - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Сохін, Павло Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб перетворення кінетичної енергії від натискання в електричну з використанням енергогенеруючої плитки шляхом обертання ротора відносно своєї осі під дією шатуна повзунно-кривошипного привода через циліндричний мультиплікатор, що підвищує кутову швидкість обертання та складається з прямозубих зубчатих коліс, які збільшують коефіцієнт передачі енергії від натискної кришки до електрогенераторів. Натискні кришки енергогенеруючої плитки, виконані у формі рівносторонніх трикутників, передають натискне зусилля через натискну п'яту, яка складає натискні зусилля від різних натискних плит та розташована під кутовими кінцями суміжних натискних кришок, на шатун повзунно-кривошипного привода, який розміщено всередині пружини.