Формування пружньо-пластичних властивостей полімерних матеріалів в FDM-технологіях 3D-друку методами термічної обробки - Довжанін, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Виконаний аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, встановлені можливості існуючих методів 3D-друку з подальшою термічною обробкою, що можуть бути застосовані для виробництва деталей. Проведені експериментальні дослідження та визначені властивості полімерних матеріалів. Рішення даної проблеми відкриє широкі можливості для виробництва конструкційних деталей, забезпечить значне підвищення ефективності машинобудівних підприємств.
Keywords: термічна обробка; структура; міцність; полімерні матеріали; 3d-друк; термоаналітичні дослідження