Комп'ютеризоване устаткування для контролю технічних характеристик автомобіля : навчальний посібник - Бороденко, Ю. М.; Дзюбенко, О. А.; Трунова, І. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Наведено загальні принципи побудови діагностичних систем. Систематизовано інформацію про комп’ютеризовані стенди та прилади для контролю вихідних характеристик і діагностичних параметрів механічних систем автомобіля. Дано порівняльну характеристику різних моделей комп'ютеризованого устаткування та програмного забезпечення контрольно-випробувальних стендів провідних виробників. Відзначено особливості побудови вимірювальних систем, організації інтерфейсів користувача та периферійного оточення стендів промислових зразків. Матеріал розрахований на студентів електромеханічних і механічних спеціальностей автотранспортних навчальних закладів, корисний для інженернотехнічного та керівного персоналу у сфері автосервісу.
Keywords: діагностична система; комп’ютеризований стенд; контрольно-випробувальний стенд; програмне забезпечення; механічні системи автомобіля; 681.518.54