Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці дороги Н-26. Частина 1. Визначення показників безпеки дорожнього руху - Наконечний, Сергій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на ділянці автомобільної дороги Н-26 Чугуїв – Мілове від кордону Куп’янського району до м. Куп’янськ. Предмет дослідження – вплив параметрів транспортних потоків та дорожніх умов на рівень безпеки дорожнього руху на дорозі. Мета роботи – аналіз стану безпеки дорожнього руху на автомобільній дорозі з метою виявлення ділянок з незадовільними показниками задля встановлення першочерговості розробки заходів з удосконалення організації дорожнього руху. Метод дослідження – аналітичний. Отримані результати – проведено аналіз методів оцінки стану безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування, проведений аналіз стану функціонування об’єкту дослідження з встановленням основних геометричних параметрів та ступеню облаштованості необхідними технічними засобами регулювання, проведено детальний аналіз стану безпеки руху на ділянці дороги з використанням різнопланових методів, встановлено кількісні та якісні показники аварійності. Рекомендації з впровадження – описана послідовність проведення аналізу стану безпеки руху на ділянці дороги може бути використана для подальшого удосконалення організації дорожнього руху на дорозі. Область застосування – транспорт. Соціальна ефективність – використання отриманих результатів доцільне для вибору ділянок на досліджуваній дорозі і встановлення першочерговості розробки заходів з удосконалення організації дорожнього руху.
Keywords: автомобільна дорога; організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода