Розробка заходів з удосконалення організації дорожнього руху на перехресті в місті Гамбург Німеччина - Осетров, Максим Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вулично-дорожньої мережі міста Гамбург. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті в одному рівні. Мета – підвищення ефективності дорожнього руху перехресті в одному рівні на основі управління параметрами світлофорного регулювання. Метод дослідження – натурні спостереження, математичне моделювання, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено порівняння результатів моделювання функціонування перехрестя в одному рівні при різних налаштуваннях світлофорного регулювання; запропоновані шляхи підвищення ефективності дорожнього руху на перехресті в одному рівні – альтернативний режим регулювання, та зміна пофазного роз’їзду; запропоновано удосконалення роботи світлофорного об’єкту на перехресті вулично-дорожньої мережі м. Гамбург Німеччина. Рекомендації з впровадження – описану методику оцінки ефективності функціонування перехрестя зі світлофорним регулюванням можна рекомендувати як методику для органів місцевого самоврядування в містах. Область застосування – регульовані перехрестя вулично-дорожньої мережі міста.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; ефективність дорожнього руху