Аналіз конструктивних рішень з оцінки загальної стійкості укосів насипу земляного полотна на торф’яно-болотних ґрунтах - Данилець, Данила Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі проведено огляд щодо формування торф’яно-болотних ґрунтів на території України та аналіз загальних принципів конструювання насипу земляного полотна на слабких торф’яно-болотних ґрунтах; виконано аналіз загальних схем розрахунків стійкості насипу в конструкціях укосів земляного полотна; виконано автоматизовані розрахунки стійкості укосу насипу на слабких торф’яно-болотних ґрунтах; розглянуто основні технологічні операції влаштування прошарків з геосинтетичних матеріалів та методи заміни торф’яно-болотних ґрунтів в основі насипу.
Keywords: земляне полотно; торф’яно-болотний ґрунт; насип; стійкість; укос