Вибір двигуна бензогенератора та дослідження його робочого процесу - Датченко, Сергій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Застосований спосіб дозволяє покращити наповнення циліндра свіжим зарядом, що своєю чергою підвищує потужність двигуна та загалом його техніко-економічні та експлуатаційні показники. Об’єкт дослідження – робочі процеси бензогенераторної установки. Мета роботи: аналіз можливостей створення на рівні сучасних технологій двоциліндрового двигуна для моторгенератора з наддувом від поршневого компресора, конкретно, розробка та аналіз конструктивних компонувальних схем двигуна. Досягнення поставленої мети забезпечується під час вирішення наступних основних завдань: - розгляд методів надуву; - розрахунок та проектування ДВЗ; - розрахунок, вибір та аналіз схеми поршневого компресора; - аналіз врівноваження ДВЗ; - розробка компонувальних схем двигуна з наддувом від поршневого компресора.
Keywords: моторгенератор; двигун внутрішнього згоряння; наддув; математична модель