Пристрiй компенсацiї хода штока в гiдропневматичному пiдсилювачi зчеплення - Богомолов, Вiктор Олександрович; Леонтьєв, Дмитро Миколайович; Михалевич, Микола Григорович; Клименко, Валерiй Iванович; Ярита, Олександр Олександрович; Савченко, Євген Лукич; Рябуха, Юлiя Олександрiвна (My University, 2018)
Гідропневматичний підсилювач зчеплення у своєму складі має гідропневматичні порожнини з гідравлічним та пневматичним поршнями, які реагують на клапан регулювання, а під час зносу фрикційних накладок зчеплення здатні компенсувати цей знос за рахунок спеціального компенсуючого пристрою. Спеціальний компенсуючий пристрій розташовано в поршні гідравлічної порожнини і містить зворотний підпружинений клапан.
Keywords: Автотранспортные средства; Автотранспортнi засоби