Обробка результатів геодезичних вимірювань на транспортній розв’язці автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса км 411+843 з використанням комп’ютерних програмних засобів - Юрко, Микола Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги. Метод дослідження – аналіз наукової та технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки дипломної роботи виконано: опис технічної характеристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, розробку організації польових робіт і техніку безпеки, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, побудову знімального планово-висотного обґрунтування, топографічне знімання, розробку технології камеральної обробки польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмі Trimble Business Center та «Топоматик Robur – Изыскания», розробку технології побудови цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: вишукування; геодезична зйомка; глобальні навігаційні супутникові системи; опорна геодезична мережа; рельєф; тахеометр; цифрова модель місцевості