Удосконалення системи транспортування матеріалу вертикальним шнековим конвеєром. Частина 2. Планування та проведення експериментів та досліджень - Безнощенко, Олексій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота присвячена дослідженню шляхів підвищення ефективності транспортування матеріалу конвеєром. Отримано аналітичну залежність для визначення критичної частоти обертання шнека, спіраль якого розташована під кутом донизу відносно сердечника. Встановлено, що критична частота обертання такого шнека є меншою порівняно зі шнеком традиційної конструкції.
Keywords: конвеєр; матеріал; навантаження; ефективність; охорона праці