Дослідження ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів на різних режимах руху - Єфремов, Данило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дослідження є оцінка ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів.. Задачі дослідження: виконати аналіз загальної інформації про стан гібридних транспортних засобів; виконати оцінку ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів; розглянути перспективи розвитку транспортних засобів. Об'єкт дослідження - процес витрат енергоносіїв гібридними транспортними засобами в умовах експлуатації. Предмет дослідження - гібридні транспортні засоби. В дипломній роботі показано доцільність і своєчасність підвищення ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів. З плином часу обсяг досліджень по даному напрямку зростає, що також підтверджує актуальність, значимість і перспективність досліджень. Встановлено, що підвищення ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів засобу відбувається за рахунок того, що в тяжких режимах роботи ДВЗ, коли споживання палива та токсичність вихлопу максимальна, електричний двигун допомагає або повністю заміняє ДВЗ. Встановлено, що найбільш активно розвиваються інтелектуальні технології для транспортної інфраструктури і транспортних засобів.
Keywords: ГІБРИДНІ ТРАНСПОРТНИ ЗАСОБІ; ГІБРИДНЇ ТЕХНОЛОГІЇ; СТРУКТУРНІ СХЕМИ; ЕФЕКТИВНІСТЬ ЕКСПЛУАТАЦІЇ; РЕКУПЕРАЦІЯ; ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОТОКИ; ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ.