Аналіз підходів до визначення в’язкісно-пенетраційних залежностей бітумних в’яжучих - Пиріг, Ян Іванович; Pyrig, Yan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті розглянуто історичний розвиток підходів до визначення в’язкіснопенетраційних залежностей бітумних в’яжучих. Наведені формули, що були запропоновані різними дослідниками для визначення розрахунковими методами в’язкості бітумів, та критерії їх застосування.
Review of approaches to determining the viscosity-penetration dependence of bituminous binders
Keywords: бітум; пенетрація; в’язкість; температура; взаємозв’язок; bitumen; penetration; viscosity; temperature; relationship; 665.775+539.612; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.113