Комп’ютерна модель і аналіз застосування армованого ґрунту навколо збірної металевої гофрованої конструкції під залізничними коліями - Юдін, В. О.; Безбабічева, О. І.; Титок, В. П.; Yudin, Victor; Bezbabicheva, Olha; Tytok, Viktor (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Одним із швидких і порівняно недорогих способів відновлення залізобетонних мостових конструкцій є заміна їх на конструкції тунельного або аркового типу із збірних металевих гофрованих листів (ЗМГК). Методики розрахунків мостів із гофрованих металевих конструкцій у поєднанні з армоґрунтовими обоймами практично відсутні. Метою статті є створення стандартної розрахункової моделі конструкції в програмному комплексі ЛІРА-САПР для подальшого вивчення поведінки мостових конструкцій із ЗМГК із застосуванням армування ґрунту та без.
Computer Model and Analysis of Reinforced Soil Application Around Corrugated Metal Structures Under Railways
Keywords: збірна металева гофрована конструкція; армований ґрунт; чисельний аналіз; метод скінченних елементів; довговічність інфраструктури; corrugated metal structures; reinforced soil; finite element analysis; infrastructure durability; railway engineering; 624.21/.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.276