Транспортний засіб категорії М3. Розробка зчеплення та аналіз можливості використання пневматичної підвіски - Діденко, Назар Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М3. Мета роботи – розробка зчеплення транспортного засобу категорії М3. В ході виконання дипломного проєкту було здійснено аналіз конструкцій транспортних категорії М3, виокремлено особливості конструкцій агрегатів трансмісії. Значна увага приділялася конструкції зчеплення та будові елементів підвіски, зокрема розташуванню та типу пружніх елементів. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено зчеплення транспортного засобу категорії М3, яке відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати дипломного проєкту можуть бути використані при проєктуванні трансмісій транспортних засобів категорії М3 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; зчеплення; підвіска; пневматичний балон