Збільшення функціональності робочого обладнання екскаватора - Груздов, Микита Денисович (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі запропоновано нову конструкція подовженої стріли і рукояті, яка збільшила максимальний радіус, висоту та глибину роботи екскаватора. Екскаватор з подовженим робочим обладнанням може ефективно застосовуватися при видалення уламків, бетонних конструкцій та інших перешкод на відстані, що особливо актуально при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або бойових дій. Роботи з висотними об'єктами, демонтаж будівель (в тому числі багатоповерхових), риття глибоких котлованів, канав, траншей та водойм.
Keywords: екскаватор; подовжена рукоять; подовжена стріла; autodesk іnventor