Переваги та недоліки впровадження аутсорсингу в діяльність підприємств - Носик, Л. В.; Nosyk, Liliia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
В статті проаналізовано світовий досвід використання аутсорсингу як цінного інструменту підвищення конкурентоспроможності підприємств. У роботі розкрито винятковість запровадження аутсорсингу у різних країнах світу та в Україні, виділено ряд спеціальних характеристик, переваги та недоліки використання аутсорсингу ґрунтуючись на можливості зменшити обома сторонами витрати на виробництво та покращення якості роботи підприємств, а також ґрунтуючись на можливих проблемах, ризиках та причин його використання. Визначено основні чинники, що спричиняють необхідність прийняття рішення про аутсорсинг. Наведено класифікації його видів за економічним значенням і за засобами організації взаємодії між підприємствами. Результати оцінки виявили необхідність в використанні стратегії аутсорсингу на підприємствах, а також необхідність в поліпшені українського законодавства в цій області.
Advantages and disadvantage of outsourcing in the enterprises activity
Keywords: аутсорсинг; переваги аутсорсингу; недоліки аутсорсингу; конкурентоспроможність; класифікації аутсорсингу; інструмент бізнесу; outsourcing; advantages of outsourcing; disadvantages of outsourcing; competitiveness; classification of outsourcing; business tool; 338.3 : 338.45