Вдосконалення методики оцінки поперечної рівності автомобільних доріг - Котляров, Борис Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В дипломній роботі проведено аналіз і узагальнення світового досвіду щодо методів оцінки поперечної рівності автомобільних доріг. Виконано опис існуючих лазерних вимірювальних систем, які використовується для оцінки рівності дорожніх покриттів в Україні, також проаналізовано досвід експлуатації вітчизняного обладнання типу ЛВС та можливість використання його для оцінки поперечної рівності дорожніх покриттів. Наведено опис додаткового обладнання, що пропонується: принцип роботи, електрична та принципова схема обладнання до ЛВС, програмного забезпечення.
Keywords: автомобільна дорога; колійність; дорожні покриття; поперечна рівність; сканування проїзної частини; 3d-технології