Транспортний засіб категорії М1. Розробка коробки передач та аналіз систем автоматичного керування коробки передач - Бондаренко, Андрій Ростиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка коробки передач та аналіз систем автоматичного керування коробки передач. Мета дослідження – математичний розрахунок проектованого транспортного засобу, а також розрахунок та фізичне моделювання коробки передач.
У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1. Особлива увага приділялася конструкції коробки передач та аналізу систем автоматичного керування коробки передач. Проаналізувавши переваги та недоліки конструкцій обраних аналогів, було розроблено коробку передач транспортного засобу категорії М1, яке відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз систем автоматичного керування коробки передач.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; коробка передач; кільце сінхронізатора; вторинний вал; аналіз систем автоматичного керування коробки передач