Управління персоналом промислових підприємств і комплексна оцінка його трудової діяльності - Філіпішин, І. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2013)
В статті проаналізовано організацію процесу управління розвитком персоналу промислового підприємства і його комплексна оцінка за показниками: рівень середньомісячної заробітної плати працівників, коефіцієнт співвідношення середньомісячної заробітної плати працівників підприємства із мінімальною середньомісячною заробітною платою; частота захворювань персоналу, частота виробничих травм на підприємстві, коефіцієнт декретних відпусток на підприємстві; коефіцієнтом підвищення рівня освіти працівників, питомою вагою раціоналізаторів і винахідників серед працівників; коефіцієнт рівня трудової дисципліни, що базується на результатах аналізу стану розвитку персоналу з метою визначення пріоритетних напрямів його реалізації, підвищення якості кінцевих результатів виробничої діяльності підприємства та визначення джерел фінансування обґрунтованих управлінських рішень з управління персоналом. Реалізація функцій управління розвитком персоналу промислового підприємства спрямована на забезпечення сприятливих умов здійснення трудової діяльності працівників.
Keywords: персонал промислового підприємства; оцінка діяльності; заробітна плата; продуктивність праці; матеріальний добробут; холдинг; 331.108