Нові властивості тонкостінного металу при його магнітноімпульсній обробці - Гнатов, А. В.; Рувінський, П. В.; Рувинский, П. В.; Gnatov, А.; Ruvinskyi, P. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2013)
Визначено вплив нових властивостей тонкостінного металу при його магнітноімпульсній обробці. Показано, що ефект гіперпластичності при застосуванні магнітноімпульсного методу дозволяє проводити деформацію нових легких і достатньо міцних сплавів алюмінію з різними добавками, що було неможливо досягти традиційними методами. Визначені умови тонкостінності металу при його магнітно-імпульсній обробці.
Новые свойства тонкостенного металла при его магнитно-импульсной обработке
New properties of thin-wall metall during it is magnetic-pulse treatment
Keywords: магнітно-імпульсна обробка металів; магнітно-імпульсна установка; індуктор; гіперпластичність; тонкостінність; магнітно-імпульсне рихтування; магнитно-импульсная обработка металлов; магнитно-импульсная установка; индуктор; гиперпластичность; тонкостенность; магнитно-импульсная рихтовка; magnetic-pulse treatment of metals; magnetic-pulse plant; an inductor; hyperplasticity; thin-wall; magnetic pulse straightening; 621.318.4