Проектування мостового крану вантажопідйомністю 5 т - Безпалий, Геннадій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження - мостовий кран вантажопідйомністю 5т. Мета роботи - модернізація конструкції кранового візка мостового крану, за рахунок якої виросла розрахункова продуктивність крану. Методи дослідження – структурна оптимізація, аналіз та синтез систем керування краном. У якості вузла, що модернізується, було обрано крановий візок. За результатами розрахунків на підставі порівняння всіх можливих варіантів і параметрів було обрано оптимальну конструкцію та визначено економічну вигоду від його використання.
Keywords: мостовий кран; крановий візок; вантажопідйомність; оптимізація; дистанційне керування