Удосконалення технології ремонту та діагностування кузовів автомобілів із використанням сучасних матеріалів (алюміній, композити) - Корнієнко, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – є підвищення ефективності та якості ремонту кузовів сучасних автомобілів шляхом удосконалення технологічного процесу, що включає застосування спеціалізованих методів відновлення для роботи з легкими матеріалами. Об’єкт дослідження – технології ремонту та діагностування елементів кузова автомобілів. Предмет дослідження – засоби удосконалення технології ремонту та діагностування кузовів автомобілів, виготовлених із застосуванням сучасних матеріалів, включаючи алюміній та композити. Робота присвячена удосконаленню технології ремонту кузовів сучасних автомобілів, що використовують багатоматеріальні конструкції (алюміній, композити). В роботі запропоновані технологічні рішення для відновлення структурної цілісності та безпеки таких кузовів. Встановлено критичну роль структурних клеїв та TIG-зварювання для надійного з'єднання різнорідних матеріалів.
Keywords: кузов автомобілів; ремонт; алюміній; композити; технологія; зварювання; структурні клеї; діагностування; полегшення конструкції; обладнання