Дослідження технологій визначення динамічних характеристик термопар - В’яла, Олена Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто комплексне використання теоретичних та експериментальних методів визначення постійної часу термопар. Обгрунтовано, що час реакції термопари можна визначати бездемонтажним методом без зняття датчика з об’єкту контролю. Показано, що експериментально отримані похибки визначення часу реакції температурних датчиків різними методами можуть бути використані при обґрунтуванні періодичності технічного обслуговування датчиків та обґрунтуванні методів контролю справності вимірювальних комплексів.
Keywords: аналоговий датчик температури; перехідна характеристика; постійна часу; температурний датчик опору; термопара; час реакції