Ретроспектива технологій, що відновлюють з використанням енергії електромагнітних полів - Батигін, Ю. В.; Чаплигін, Є. О.; Шиндерук, С. О.; Мордік, В. В.; Ладика, О. М.; Оболянська, О. В.; Батыгин, Ю. В.; Чаплыгин, Е. А.; Шиндерук, С. А.; Мордик, В. В.; Ладыка, А. М.; Оболянская, Е. В.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Простежено тенденцію розвитку технологій, що відновлюють на базі енергії електромагнітних полів. Відзначено новітні розробки в технології зовнішнього безконтактного магнітно-імпульсного рихтування та їх технологічні можливості. Розглянуто принципи дії їх основного обладнання та позначена область його застосування.
Ретроспектива восстанавливающих технологий с использованием энергии электромагнитных полей
Retrospective recover technology with using energy of electromagnetic fields
Keywords: магнітно-імпульсна обробка металів; низькочастотне поле; індуктор; масивний провідник; вихрові струми; магнитно-импульсная обработка металлов; низкочастотное поле; индуктор; массивный проводник; вихревые токи; magnetic-pulse treatment of metals; low frequency field; inductor; solid conductor; eddy currents; 621.318.4