Вологі органо-мінеральні суміші на основі шлакового кам’яного матеріалу для влаштування шарів дорожнього одягу - Ненастіна, Тетяна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Проаналізовані існуючі уявлення про формування структури матеріалу на основі комплексного в’яжучого (одночасного використання органічного та мінерального в’яжучого). Викладено теоретичні основи взаємодії органічного в’яжучого та заповнювача з металургійних шлаків, а також впливу активізатору твердіння (повітряного вапна) на гідравлічні властивості шлакового матеріалу. Було проведено експериментальні дослідження впливу кількості води та органічного в’яжучого на зручноукладальність вологих асфальтошлакобетонних сумішей та фізико-механічні властивості органобетонів.
Keywords: бітум; металургійний шлак; енергозбереження; мінеральні матеріали; волога асфальтошлакобетонна суміш; асфальтошлакобетон