Визначення показників безпеки дорожнього руху на дорозі Богодухів-Охтирка - Гуменко, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: удосконалення заходів організації дорожнього руху на дорозі. Об’єкт дослідження – безпека дорожнього руху на автомобільних дорогах. Предметом дослідження є метод визначення показників безпеки на автодорогах. Методи дослідження: методи аналізу паспорту дороги, натурний метод визначення інтенсивності на перехрестях, метод розрахунку підсумкового коефіцієнта аварійності для складних ділянок дороги. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз стану аварійності на дорозі Р-46 у Харківській та Сумській областях, розглянуто типи дорожньо-транспортних пригод, побудовані лінійні графіки аварійності із визначенням підсумкового коефіцієнта, визначено небезпечні ділянки дороги та розроблені для них схеми удосконалення розташування технічних засобів регулювання для підвищення рівня безпеки. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції та ремонті досліджуваної ділянки автомобільної дороги. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху на автомобільних дорогах.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; автомобільна дорога; метод підсумкового коефіцієнту аварійності