Облік і аудит дебіторської заборгованості підприємства - Негаєва, Ганна Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
З'ясовано економічнe сутність розрахунків з дебіторами, принципи, оцінку і завдання обліку дебіторської заборгованості. Здійснено аналіз нормативно правової бази та спеціальної літератури з обліку та аудиту розрахунків з дебіторами. Дана загальна характеристика ТОВ «АВТОМАГІСТРАЛЬ-ПІВДЕНЬ» з аналізом господарської діяльності. Окреслено документування операцій з обліку та аудиту розрахунків з дебіторами, встановлено стан обліку та аудиту розрахунків з дебіторами підприємства. Окреслено особливості відображення дебіторської заборгованості в бухгалтерському та податковому обліках, з'ясоване місце розрахунків з дебіторами в системі звітності підприємства та запропоновано шляхи удосконалення обліку та аудиту розрахунків з дебіторами.
Keywords: облік; аналіз; дебіторська заборгованість; дебітори; поточна дебіторська заборгованість; довгострокова дебіторська заборгованість; підприємство