Обґрунтування методів аналізу нестаціонарних сигналів для вимірювальних інформаційних систем - Шабалін, Тимур Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі розглядаються декілька методів аналізу та обробки сигналів, а саме: перетворення Фур’є, віконне перетворення Фур’є, дискретне вейвлет-перетворення, неперервне вейвлет-перетворення. Проведено дослідження цих методів для нестаціонарних сигналів і зроблено висновок стосовно їх придатності для забезпечення якості опрацювання результатів вимірювальних інформаційних систем та для залучення до методики прогнозування та виявлення відмов останніх.
Keywords: Вейвлет-перетворення; вимірювальна інформаційна система; віконне перетворення Фур’є; дискретне вейвлет-перетворення; неперервне вейвлет- перетворення; нестаціонарний сигнал; перетворення Фур’є