Енергогенеруюча плитка з функцією перетворення кінетичної енергії від натискання в електричну - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Сохін, Павло Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Енергогенеруюча плитка з функцією перетворення кінетичної енергії від натискання в електричну містить корпус з натискною кришкою, в якому співвісно розміщені статор електрогенератора і ротор, що складається з прямозубих зубчатих коліс, пов'язаний з шатуном повзунно-кривошипного привода через циліндричний мультиплікатор. Натискні кришки енергогенеруючих плиток мають форму рівносторонніх трикутників і пов'язані між собою через натискну п'яту, розташовану під кутовими кінцями натискних кришок. Пов'язану, в свою чергу, з повзунно-кривошипним приводом, який розміщено всередині пружин.
Keywords: електрогенератор; енергогенеруюча плитка