Дослідження впливу монолітної накладної залізобетонної плити на розподіл зусиль між основними елементами прогонової будови з урахуванням їхньої спільної роботи - Бережна, Катерина Вікторівна; Краснов, Сергій Миколайович; Berezhna, Katerina; Krasnov, Sergey (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Проблема ремонту та реконструкції мостів останнім часом, зокрема після воєнного вторгнення, є актуальною, особливо для мостових споруд, розташованих на автомобільних дорогах. У статті наведено варіант створення скінченно-елементної моделі плитної прогонової будови для аналізу та розрахування. Під час досліджень, які подані в статті, визначено вплив нової монолітної накладної залізобетонної плити, яка об’єднує головні балки (плити) прогонової будови в температурно-нерозрізну конструкцію, на розподіл зусиль між основними елементами прогонової будови з урахуванням їхньої сумісної роботи.
Investigation of the effect of a monolithic reinforced concrete slab on the force distribution between the main components of a span structure, taking into account their collective performance
Keywords: скінченно-елементна модель; типові проекти; плитні прогонові будови; накладна монолітна плита; температурно-нерозрізна конструкція; finite element modeling; typical projects; plate girder structures; overlaid monolithic plates; temperature-indivisible constructions; 624.21; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.98