Особливості пошкоджуваності зварних з’єднань паропроводів зі сталі 12Х1М1Ф і 15Х1МФ - Сиренко, Т. О.; Іванченко, М. Ю.; Syrenko, T.; Ivanchenko, M. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Наведені особливості пошкоджуваності зварних з’єднань паропроводів зі сталі 12Х1М1Ф і 15Х1МФ, що є тріщинами холодноламкості, тріщинами провалу тривалої пластичності, тріщинами по знеміцнених ділянках, тріщинами втоми. Вивчення процесу утворення цих тріщин дозволить зменшити інтенсивність їхнього утворення та подовжити термін експлуатації конструкцій.
Features of damage to welded joints of steam pipes made of steel 12X1M1F and 15X1MF
Keywords: зварне з’єднання; структура; трубопровід; зона термічного впливу; пошкоджуваність; тріщини; пори; металографічні ознаки; хромомолібденванадієві сталі; welded joint; structure; pipeline; thermal impact zone; damage resistance; cracks; pores; metallographic features; chromium-diamond vanadium steels; 621.791.72621.791.052620.17; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.73