Порівняльна оцінка якості охолоджувальних рідин класу G12+ представлених на ринку України - Ширінський, Тимур Арсланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – якість чистих охолоджувальних рідин класу G12+ представлених на ринку України. Мета роботи – контроль якості чистих охолоджувальних рідин шляхом визначення показників згідно ДСТУ ГОСТ 28084-89 та електропровідності. Метод дослідження – лабораторні випробування із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ДСТУ. На сьогоднішній день однією з проблем є велика кількість охолоджувальних рідин представлених на ринку України, що виготовляються згідно власних технічних умов, а їх якість не завжди відповідає вимогам діючого Держстандарту. В дипломній роботі розроблені питання перевірки якості та електропровідності чистих охолоджувальних рідин представлених на ринку України. Проведено аналіз антифризів класу G12+, методів перевірки їх якості, проаналізовані ДСТУ на охолоджувальні рідини.
Keywords: охолоджувальна рідина; антифриз G12+; ДСТУ ГОСТ 28084-89; ТУ; показники якості; електропровідність