Проектування маніпулятора для вантажно-розвантажувальних робіт на базі самохідного шасі. Частина 1. Розробка робочого обладнання маніпулятора - Іванов, Валентин Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – засоби та методи механізації підйомно-транспортних робіт, які виконуються у стислих умовах або малими обсягами. Мета роботи – розглянути можливі схеми компонування маніпулятора, енергетичного засобу вантажної платформи. Виконано вибір найбільш придатної для даної системи, схеми встановлення маніпулятора. Метод дослідження – аналітично-графічний. Під час проектування зроблено аналіз засобів механізації вантажно-підйомних робіт, здійснена можливість вибору найбільш придатних, для певних умов, маніпуляторів. Результатом проектування є конструкція мобільного засобу механізації підйомно-транспортних робіт з використанням вузлів та агрегатів самохідного шасі.
Keywords: маніпулятор; виносна опора; гідравлічний привід; розрахункове положення; енергетичний засіб