Важільні механізми, передачі та зачеплення : навчальний посібник для студентів технічних спеціальностей закладів вищої освіти - Перегон, В. А.; Воропай, О. В.; Коряк, О. О.; Єгоров, П. А. (ФОП Бровін О .В., 2025)
У посібнику викладені основні теоретичні положення, які необхідні під час самостійного вивчення курсу теорії механізмів і машин студентами як денної, так і заочної форм навчання, а також під час курсового проєктування. Розглянуто питання структурного та кінематичного аналізу механізмів, а також наведено відомості з теорії зачеплення та про передачі. Посібник містить приклади розв’язання задач, на основі яких студенти можуть самостійно виконати відповідні етапи курсового проєкту. Наприкінці кожного з 4-х розділів наведені запитання, за якими студенти можуть самостійно перевірити набуті знання.
Keywords: теорія механізмів і машин; кінематичний аналіз; теорія зачеплення; 531.8