Вдосконалення методики оцінки технічного стану автоматичної коробки передач автомобіля - Куліков, Сергій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – вдосконалення методики оцінки технічного стану автоматичних коробок передач легкових автомобілів. Об’єкт дослідження – процеси діагностування автоматичних коробок передач легкових автомобілів. Предмет дослідження – визначення взаємозв’язку між надійністю функціонування автоматичних коробок передач легкових автомобілів та діагностикою блоку керування трансмісією. У дипломної роботі розглянуто діагностування автоматичних коробок передач легкових автомобілів. Проаналізовано вплив роботи АКПП на ефективність експлуатації автомобіля. Висвітлено існуючі типи АКПП та методику поглибленої діагностики коробок-автоматів.
Keywords: дослідження; легковий автомобіль; автоматична коробка передач; поглиблена діагностика коробки-автомата