Використання ГІС-технологій у картографуванні території - Наливайко, Дмитро Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі використані геоінформаційні системи і технології, вимірні системи сучасності, застосування ДЗЗ і комп’ютерного програмного забезпечення при картографуванні території населеного пункту с.Тимофіївка. Побудова цифрового картографічного матеріалу на територію населеного пункту є дуже актуальним і сучасним. Картографічний продукт у цифровому та паперовому вигляді отримують сучасними технологіями проведення геодезичних вимірювальних робіт та комп’ютерної обробки результатів геодезичних вимірів. Застосування ГІС-технологій і прив’язка до пунктів ДГМ, з використанням даних ГІС-продуктів – геопорталу України та програмних продуктів для побудови картографічного матеріалу Побудова цифрового картографічного матеріалу виконувалась з допомогою геодезичного програмного забезпечення Didgitals.
Keywords: ГІС-технології; геодезичні вимірні системи; картографування території; ЦММ