Удосконалення доставки вантажів компанією «Мак Транс». Частина 1. Розробка ефективної технології доставки тарно-штучних вантажів в місті Полтава - Нападовський, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для вдосконалення технологічного процесу перевезення тарно-штучних вантажів компанією «Мак Транс» в місті Полтава були визначені чотири відправника та сім одержувачів. Визначено найкоротші відстані між пунктами відправлення та одержання. Побудовано маршрути руху автомобілів з бортовим кузовом під тентом. Деякі з них було розформовано внаслідок невеликого, нижчого за доцільний, коефіцієнту використання пробігу. В загальному підсумку залишилось шість маятникових та три колових маршрути. Для вільних маршрутів було запропоновано оптимізувати парк рухомого складу компанії. Визначена раціональні вантажність автомобілів з бортовим кузовом під тентом, яка склала 2,04 тонни. За максимальною продуктивністю та мінімальною собівартістю було обрано марку автомобіля – IVECO EUROCARGO ML 75E18 вантажністю 3 тонни. Розраховані основні показники роботи автомобілів з бортовим кузовом під тентом на обраних маршрутах. Компанія «Мак Транс» отримає позитивний економічний ефект на рік – 145451,98 гривень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці тарно-штучних вантажів в містах України. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: технологія; доставка; тарно-штучний вантаж; маршрут; автомобіль; економічний ефект