Дослідження поведінки довгомірного вантажу баштового крана за умови обриву однієї з гілок двоканатного стропа - Семенченко, С. Р.; Дорохов, М. Ю.; Єрмакова, С. О.; Semenchenko, Stanislav; Dorokhov, Mykola; Yermakova, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Подано результати дослідження поведінки вантажу баштового крана в разі раптового обриву стропа. Проаналізовано динамічні процеси, що відбуваються з вантажем під час аварійної ситуації, з використанням математичного моделювання та експериментальних методів. Розглянуто коливання вантажу, його траєкторію після обриву стропа та вплив на структурну цілісність крана.
Study of the behavior of a long-dimension tower crane load in the event of a break in one of the branches of a double-rope sling
Keywords: обрив стропа; потрійний маятник; розгойдування вантажу; математична модель; рівняння Лагранжа; нелінійні диференційні рівняння; баштовий кран; tower crane; sling breakage; triple pendulum; load swing; Lagrange equation; nonlinear differential equations; 621.865.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.34