Модернізація бульдозерного обладнання з гумовою поверхнею відвал - Чорний, Ярослав Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі були розроблені 3D моделі елементів робочого органу бульдозера з гнучкою поверхнею відвала. Виконано тяговий розрахунок бульдозера, виконано розрахунок на міцність елементів металоконструкції запропонованого робочого обладнання бульдозера, саме штовхаючого бруса та решітчастої лобової поверхні відвалу. В розділі охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях запропоновані організаційні заходи з охорони праці для машиністів бульдозера. В окремому підрозділі розглянуто питання розрахунку бульдозера на стійкість в поперечній та повздовжній площині.
Keywords: бульдозер; гнучка поверхня; відвал; 3d модель; сили опору копанню; стійкість