Підвищення електромагнітної сумісності і енергоефективності зарядної станції електромобілів - Багач, Руслан Володимирович; Bahach, Ruslan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті запропоновано одноланкову структуру зарядної станції електромобілів з використанням активного чотириквадрантного випрямляча з корекцією коефіцієнта потужності. Побудована Matlab-модель розглянутої зарядної станції, яка враховує параметри мережі живлення, параметри ключів активного випрямляча та його систему автоматичного керування, а також еквівалентну модель акумуляторного відсіку. На підставі поліноміальної апроксимації енергетичних залежностей IGBT-модулів створено математичну модель розрахунку статичних та динамічних втрат. Проведений аналіз параметрів якості електроенергії, складових енергії втрат та ККД зарядної станції на інтервалі повного заряду батареї при різних струмах заряду та частоті ШІМ.
Enhancing electromagnetic compatibility and energy efficiency of electric vehicle charging stations
Keywords: зарядні станції; електромобіль; активний випрямляч; ефективність; якість електроенергії; широтно-імпульсна модуляція; charging stations; electric car; active rectifier; efficiency; power quality; pulse width modulation; 629.331; 10.30977/VEIT.2024.25.0.6