Автомобільний дизельний двигун потужністю 120 кВт на базі двигуна 4ЧН 8,8/8,2 - Горобець, Антон Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – автомобільний дизель. Мета проекту – розробка автомобільного дизельного двигуна потужністю 120 кВт. Провести розрахунок теплового стану випускного клапана. В роботі розроблено проект автомобільного дизельного двигуна потужністю 120 кВт на базі дизеля 4ЧН 8,8/8,2. Проведено вибір основних конструктивних та режимних параметрів двигуна. Розрахунки проведені для режиму максимального крутного моменту. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок, розрахунок поршневої групи на міцність. Наведено економічне обґрунтування необхідності проектування дизеля, а також зроблено аналіз робітничих умов при проектуванні двигуна з точки зору охорони праці. В проекті виконано розрахункове дослідження теплового стану випускного клапану.
Keywords: дизель; робочий процес; динамічний розрахунок; розрахунок на міцність; поршень; кривошипно-шатунний механізм; граничні умови; температура; метод скінчених елементів; тепловий стан; випускний клапан; економічне обгрунтування; охорона навколишнього середовища