Модернізація мостового контейнерного крану в/п 32 т. - Штангей, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – конструкція і робота мостового контейнерного крана вантажопідйомністю 32 тони. Мета роботи – підвищення енергоефективності, автоматизації, продуктивності та технологічної гнучкості мостового контейнерного крана. Метод дослідження – аналітично–графічний. В роботі проведено аналіз конструкцій мостових кранів, визначено основні напрямки їх модернізації. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – подальше вдосконалення технологій для підвищення конкурентоспроможності підприємств у сфері вантажоперевезень.
Keywords: мостовий контейнерний кран; модернізація; енергоефективність; автоматизація; продуктивність