Дослідження навантаженості металевої конструкції моста крану за допомогою методу кінцевих елементів - Фролов, Олег Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – металева конструкція мостового крану. Мета роботи – вдосконалення методики проектування мостового крану за рахунок удосконалення металевої конструкції. Метод дослідження – комп'ютерне моделювання навантаження металевої конструкції мостового крану з використанням програмного забезпечення SolidWorks. Побудована комп’ютерна модель моста мостового крана, яка дозволяє визначити динамічні навантаження на металеву конструкцію крану. Розроблена комп’ютерна модель металевої конструкції мостового крану. Розроблена методика проектування металевої конструкції мостового крану з урахуванням динамічних навантажень. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий кран; Simulation; SolidWorks 2024; металева конструкція; поліспаст; вдосконалення; вантаж; візок; економічна ефективність; надзвичайна ситуація