Вибiр схеми технiчного рiшення енергогенеруючої сходинки - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Дзюбенко, О. А.; Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Дзюбенко, А. А.; Hnatov, A.; Arhun, Shch.; Dzyubenko, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
На цей час нагальною є проблема енергозбереження та енергоефективності. Одним зі шляхів її вирішення є впровадження різного роду систем та пристроїв, які виконують функцію енергозбереження і здатні самі генерувати певну кількість енергії. Проведено дослідження схемотехнічних рішень енергогенеруючої сходинки, що перетворює кінетичну енергію в електричну. Виконано експериментальну апробацію вибраного рішення. Показано, що одна сходинка здатна згенерувати 6,8 кВт·год потужності електроенергії при 10 тис. натискань на неї.
Выбор схемы технического решения энергогенерирующей ступеньки
Selection of the technical solution scheme of the energy generating steps
Keywords: енергогенеруюча сходинка; перетворення електричної енергії; альтернативне джерело енергії; енергозбереження; енергоефективні технології; энергогенерирующая ступенька; преобразование электрической энергии; альтернативный источник энергии; энергосбережение; энергоэффективные технологии; energy generating tile; conversion of electrical energy; alternative energy source; energy-saving; energy-efficient technology; 629.341