Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Харківських Дивізій - вул. Бригади Хартія міста Харків - Шмаков, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження - дорожній рух на нерегульованому перехресті. Предмет дослідження: параметри транспортного потоку. Мета роботи: підвищення ефективності організації і безпеки дорожнього руху на нерегульованому перехресті за рахунок введення локального управління дорожнім рухом. Метод дослідження: аналітичний, натурні спостереження. Отримані результати: Ведення локального управління дорожнім рухом на перехресті вул. Харківських Дивізій – вул. Бригади Хартія, обладнання перехрестя технічними засобами регулювання дозволило забезпечити на ньому високий рівень безпеки руху та зменшити затримки транспортних засобів. Рекомендації по впровадженню: Для підвищення рівня безпеки руху запропоновані заходи можуть бути застосовані на перехресті.
Keywords: організація дорожнього руху; нерегульоване перехрестя; перехрестя; затримки транспортних засобів; світлофорне регулювання