Розробка мікропроцесорного пристрою відновлення автомобільного акумулятора - Лук’янченко, Давид Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: Дослідження методів заряджання та відновлення ємності свинцево-кислотних автомобільних акумуляторів та розробка зарядного пристрою з використанням мікропроцесорного управління. Об’єкт роботи: процеси електричного відновлення свинцево-кислотних акумуляторів. Предмет роботи: пристрій для заряджання та відновлення ємності свинцево-кислотного авто-мобільного акумулятора. В роботі виконано аналіз альтернативних методів відновлення ємності свинцево-кислотного автомобільного акумулятора. Проведено дослідження пристрою заряджання та відновлення ємності свинцево-кислотного автомобільного акумулятора. Розкрито його будову, принцип дії, структуру програмного забезпечення. Результати роботи доцільно використовувати при розробці мікропроцесорних пристроїв заряджання та відновлення ємності свинцево-кислотного автомобільного акумулятора.
Keywords: зарядний пристрій; свинцево кислотний акумулятор; автотранспортний засіб; збереження енергії; енергоефективність; екологічність