Підвищення зносостійкості сталевих деталей мікродуговим оксидуванням - Cубботін, О. В.; Білозеров, В. В.; Cубботіна, В. В.; Волков, О. О.; Князє, С. А.; Рябоштан, В. А.; Subbotin, Oleksandr; Belozerov, Valerii; Subbotinа, Valeriіa; Volkov, Оleg; Knyazev, Sergiy; Ryaboshtan, Valentyn (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для підвищення зносостійкості та корозійної стійкості деталей сільськогосподарської, дорожньо-будівельної та гірничодобувної техніки використовується метод мікродугового оксидування (МДО). Нанесення шарів алюмінію на сталевий виріб із подальшим перетворенням частини його на корундову кераміку дасть змогу сформувати максимальну твердість, зносостійкість і високу міцність зчеплення з основою.
Control of the size and distribution of residual macronapples by rolling rollers
Keywords: сталь 40ХС; алюмінієвий сплав; мікродугове оброблення; фазовий склад; товщина покриття; зносостійкість; 40KhS steel; aluminum alloy; microarc treatment; phase composition; coating thickness; wear resistance; 669.295.539.121; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.74