Підвищення ефективності управління персоналом підприємства. Ч. 1. Формування кадрової політики - Зубко, Марина Павлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В магістерській дипломній роботі одержані такі наукові результати : по-перше, уточнено поняття кадрової політики підприємства, що, на відміну від існуючих, найбільш повно враховує суттєві ознаки цього терміну за його сутнісною визначеністю та змістом дій. Встановлено, що основними напрямками кадрової роботи є формування, відтворення, розвиток, ефективне використання, мотивація та стимулювання персоналу; по-друге, удосконалено теоретико-методичний підхід до розробки кадрової політики підприємства: виділено основні його етапи, конкретизовано та представлено у вигляді блок-схеми дії з його впровадження. Розроблено методичний інструментарій для його реалізації. Основною відмінністю є системне врахування обраних типів кадрової політики за різними ознаками при формулюванні змісту узагальненої бажаної кадрової політики підприємства.
Keywords: управління персоналом; кадрова політика; кадрові заходи; кадрова стратегія; резерв кадрів